Zoeken

Koeweiti in Spanje veroordeeld voor verkrachting Marokkaanse babysitter

19 juli 2023 - 17:00 - Wereld

©

Het provinciale hof van Alicante heeft een in Calpe (Alicante) wonende Koeweitse zakenman tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de verkrachting van een Marokkaanse die hij in 2019 als babysitter voor zijn kinderen had aangenomen.

Het hof vond het bewezen dat de Koeweiti het slachtoffer minstens eenmaal had misbruikt, gebruik makend van zijn positie als werkgever en het feit dat de Marokkaanse bij hem inwoonde. Hij werd vrijgesproken van twee andere seksuele aanvallen die het slachtoffer in haar klacht had laten opnemen, verwijzend naar de vele tegenstrijdigheden in haar getuigenis.

Lees ook: Rechtbank Marrakech eist uitlevering voortvluchtige Koeweiti

De Marokkaanse werd aangenomen als babysitter voor de twee kinderen van de verdachte in ruil voor betaling en regularisatie van haar situatie in Spanje. De jonge vrouw stelt dat de Koeweiti op 12 september 2019 vroeg in de ochtend haar kamer binnenging en haar betastte. Toen ze weerstand bood, sloeg en schopte de man haar. Ze wist uit het huis te ontsnappen en kwam een politieagent tegen aan wie ze om hulp vroeg.

Zo werd de Guardia Civil gealarmeerd en de verdachte gearresteerd. De rechtbank heeft hem veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf, evenals de betaling aan het slachtoffer van 280 euro als schadevergoeding voor de geleden lichamelijke schade en 15.000 euro voor morele schade. De verdachte moet de komende tien jaar tevens op minimaal 500 meter van het slachtoffer blijven.

Lees ook: Koeweiti veroordeeld tot 36 jaar celstraf voor verkrachten Marokkaanse in Spanje

De Koeweiti heeft al drie jaar in hechtenis doorgebracht, van 13 september 2019 tot 15 december 2022. Hij moet dus nog een straf van vier jaar gevangenisstraf uitzitten. Hij heeft tien dagen om beroep aan te tekenen tegen deze beslissing.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team