Zoeken

Voetbal: Kamel Chafni geschorst

2 januari 2012 - 09:30 - Sport

©

Kamel Chafni, Marokkaanse middenvelder van Auxerre die medio-december een assistent-scheidsrechter beschuldigd had van racisme, is tijdelijk geschorst omdat hij scheidsrechter Tony Cheperon tijdens de wedstrijd duwde.

De Franse Professional Football League (LFP) besloot donderdag om de Marokkaanse international de tijd van het onderzoek te schorsen. Johann Perruaux, de assistent-scheidsrechter die aan Chafni "hoepel op, Arabier" zou hebben gezegd, werd ook gehoord door de disciplinaire commissie.

De LFP bevestigt het bestaan ​​van records en belooft deze te gebruiken voor het onderzoek. Kamel Chafni en Johann Perruaux hebben zich intussen telefonisch verzoend, dankzij de bemiddeling van hun advocaten.

Voor Kamel Chafni’s club, AJ Auxerre, is de zaak gesloten. De speler en de assistent-scheidsrechter "betreuren de exploitatie van de zaak door de media en zien beiden af van een justitiële procedure".

Op 17 december was Kamel Chafni in de 55e minuut van de wedstrijd tegen Brest (1-0) van het veld verbannen na het incident met Johann Perruaux

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team