Zoeken

Europhoria-ster Dominic Fike onder vuur na "racistische" opmerkingen over Marokko

23 juli 2022 - 11:00 - Cultuur

©

De Amerikaanse acteur en ster van de HBO-serie Europhoria, Dominic Fike, is op sociale media onder vuur komen te liggen voor zijn "racistische" en "oriëntalistische" uitspraken over Marokko en Afrika.

"Het is eigenlijk heel raar dat ze al die kamelen en zo hebben. Precies zoals ik me had voorgesteld. We zijn in Afrika nietwaar?" zei de Amerikaanse artiest op 15 juli in een interview tijdens de Yves Saint-Laurent modeshow in de Agafay woestijn bij Marrakech.

Lees ook: Schrijfster Safia El Aaddam klaagt racisme in Spanje aan

De "racistische" opmerkingen hebben tot heftige reacties geleid op sociale media in Marokko. "Afrika is geen land. We hebben kamelen, maar we hebben ook andere dingen. Vraag maar rond," schreef een gebruiker op de Instagram-pagina van Dominic Fike.

Lees ook: Conner Rousseau in opspraak na kritiek op diversiteit Molenbeek

Andere fans nemen het dan weer op voor Fike. Volgens hen "zijn de opmerkingen van de acteur het resultaat van het stereotiepe beeld dat Hollywood heeft gevormd van de MENA-regio. Die wordt in films vaak afgeschilderd als een gebied met alleen maar woestijnen en kamelen, of dat wordt verscheurd door oorlog". Naar aanleiding van de controverse moest WWD magazine de video met het interview verwijderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team