Zoeken

Draa-vallei in de top 10 "idyllische bestemmingen"

18 december 2019 - 17:00 - Marokko

©

De Draa-vallei ten zuiden van Marrakech staat dit jaar in de top 10 van meest "idyllische bestemmingen" van de New York Times.

"De Draa-vallei ten zuiden van Marrakesh oefent nog steeds een niet te omschrijven aantrekkingskracht uit door het erfgoed van het bijna verdwenen Berberse koninkrijk te behouden.", schreef journalist Aatish Taseer voor de New York Times Style Magazine.

Taseer wijdde eerde dit jaar een lang reisdagboek aan de regio. Onder de titel "Op zoek naar het oude Marokko" gaf de journalist een mooi overzicht van "de natuurlijke diversiteit en rijkdom van het koninkrijk en zijn duizendjarige verleden", bericht Hespress.

De journalist raakte gefascineerd door de landschappen en werd na zijn aankomst in Marrakech door een lokale gids begeleid. Hij schreef onder meer dat "de helft van dit land uitkijkt op de zee, onder invloed van Fenicië, Carthago en Rome en de andere helft over een oceaan van zand heerst".

Met een lang artikel over het koninkrijk en de prachtige foto’s die hij er maakte, wist de journalist de "magie van Marokko" met zijn lezers te delen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team