Zoeken

Covid-19 Marokko: besmettingen dalen met 20%

2 september 2021 - 19:00 - Marokko

©

Nadat er in Marokko gedurende verschillende weken zeer veel coronabesmettingen waren en de piek van de uitbraak medio augustus werd bereikt, begint het aantal gevallen nu geleidelijk af te nemen. Dat zegt het hoofd van de afdeling overdraagbare ziekten van het ministerie van Volksgezondheid.

In zijn tweemaandelijks verslag over de epidemiologische situatie voor de periode van 17 tot en met 30 augustus, heeft het hoofd van de afdeling overdraagbare ziekten van het ministerie van Volksgezondheid, Abdelkrim Meziane Bellefquih, aangegeven dat "de curve van de epidemie een neerwaartse fase is ingegaan. Het aantal besmettingsgevallen was vijf weken lang zeer hoog en bereikte een piek medio augustus 2021". De positieve gevallen daalden van 63.174 medio augustus tot 42.424 eind augustus, een daling van 17,6%. De daling van het aantal gevallen gaat ook gepaard met een daling van het aantal kritieke- en sterftegevallen.

Lees ook: Marokko: versoepeling coronamaatregelen niet in zicht

Het reproductiegetal "is voor de derde achtereenvolgende week onder de 1 gestabiliseerd, wat het begin bevestigt van een neerwaartse curve in termen van positieve gevallen", voegde Bellefquih eraan toe. Bovendien is het percentage positieven gedaald van 23% tot 18%. Voor geïntubeerde gevallen was de daling -14%, net als het sterftecijfer. Het aantal ernstige gevallen is wel licht gestegen.

Anderzijds neemt het aantal vaccinaties in het land gestaag toe. Er zijn al meer dan 33 miljoen vaccins toegediend. Maar dit mag in geen geval worden opgevat als een aansporing tot verslapping, aldus het ministerie van Volksgezondheid, dat Marokkanen oproept tot een nog grotere waakzaamheid bij het naleven van de coronamaatregelen om een nieuwe terugval te voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team