Zoeken

Marokko intensiveert strijd tegen valse coronatests en vaccinpaspoort

31 augustus 2021 - 11:20 - Marokko

©

Marokko is sinds enkele dagen op jacht naar valse PCR-attesten en frauduleuze gezondheidspaspoorten. Er werden inmiddels verschillende acties uitgevoerd op de luchthavens in het koninkrijk die geleid hebben tot de arrestatie van meerdere Franse en Britse toeristen en tot de ontmanteling van een aantal netwerken voor de vervalsing van documenten.

Na de ontdekking van valse PCR-testen en valse gezondheidspaspoorten bij reizigers die op het punt stonden om aan boord te gaan, heeft de nationale veiligheidsdienst DGSN haar diensten op de luchthavens opgedragen om de geldigheid van gezondheidsdocumenten in verband met Covid-19 beter te controleren, meldt Al Ahdath Al Maghribia. Op de luchthaven Mohammed V in Casablanca, de luchthaven Marrakech Menara en andere luchthavens in het koninkrijk, zijn de controles momenteel zeer streng.

Lees ook: Nador: 37 reizigers vervolgd voor gebruik valse coronatest

Er zijn inmiddels ook verschillende mensen gearresteerd. Op de luchthaven Mohammed V in Casablanca hebben de veiligheidsdiensten twee personen aangehouden die een valse uitzonderlijke reisvergunning bij zich hadden en een vervalst coronatest wilden gebruiken om Marokko te verlaten met een vlucht naar Turkije. Agenten van de nationale veiligheid hebben afgelopen zaterdag op de luchthaven Agadir-Al Massira ook vijf Britse toeristen gearresteerd die tot dezelfde familie behoren en van plan waren om aan boord te gaan van een vlucht naar Engeland met valse PCR-testresultaten.

Lees ook: Marokko: artsen veroordeeld voor illegale handel in coronatests

In Oujda heeft de politie zes personen gearresteerd, waaronder twee artsen en een crimineel, die er allen van worden verdacht deel uit te maken van een netwerk voor vervalsing van covid-testen. Tijdens een huiszoeking bij één van de verdachten namen de rechercheurs tientallen valse PCR-testen in beslag die klaarstonden om aan "klanten" te worden overhandigd, alsmede een geschat bedrag van meer dan 870.000 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team