Zoeken

Confrontaties in Beiroet na wedstrijd Marokko-Portugal

13 december 2022 - 20:00 - Wereld

©

Na de wedstrijd Marokko-Portugal, waarbij de Atlas Leeuwen wonnen en zich voor het eerst ooit plaatsten voor een halve finale van een wereldkampioenschap voetbal, zijn in Beiroet confrontaties uitgebroken tussen Marokkaanse fans en leden van Hezbollah en de Amal-beweging.

De rellen in Beiroet braken na de wedstrijd tegen Portugal uit nadat een groep Marokkaanse fans uit een overwegend islamitische wijk op motoren door de christelijke wijk Achrafieh was gereden om de overwinning te vieren, "met Palestijnse vlaggen en Allah Akbar roepend", meldt Arab News. Het enthousiasme werd ingetoomd door leden van Hezbollah en de Amal-beweging, die de festiviteiten bekritiseerden. Beelden die op het internet zijn gepubliceerd tonen botsingen op het Sassine-plein, waar handelaren net klaar waren met hun voorbereidingen voor de eindejaatsfeesten. Het leger kwam tussenbeide en slaagde erin het geweld te bedwingen.

Lees ook: Israël onderdrukt viering kwalificatie Marokko door Palestijnen (video)

De gebeurtenissen zijn "ergerlijk en bedenkelijk in deze tijd van nationale en politieke impasse", zei voormalig premier Fouad Siniora. "De hoofdstad van Libanon is Beiroet, de enige stad die alle Libanezen verenigt, en iedereen moet zich bewust zijn van de gevaren en slechte bedoelingen," voegde hij eraan toe. Hij riep lokale politici op om zo snel mogelijk in Achrafieh bijeen te komen om een einde te maken aan de spanningen en hun steun voor vrede en de rechtsstaat in Libanon te bevestigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team