Zoeken

Bezorgers McDonald’s Marokko komen in opstand

13 januari 2024 - 08:00 - Marokko

©

In Marokko is er onrust ontstaan onder bezorgers die werken voor de fastfoodketen McDonald’s. Een vakbond heeft plannen aangekondigd om te demonstreren voor alle McDonald’s-vestigingen in het land.

Deze beslissing volgt op de schorsing van ongeveer twintig werknemers van "Maro Trans", een bedrijf dat verantwoordelijk is voor het vervoer van vlees naar de McDonald’s-restaurants in Marokko. Dit bedrijf importeert het vlees uit Brazilië.

Lees ook: McDonald’s voelt druk van boycot in Marokko

De voorzitter van de vakbond die tot protestacties heeft opgeroepen, heeft in een interview met Alyaoum24 zijn onvrede geuit over het feit dat "Maro Trans" de vakbondsrechten niet respecteert.

Lees ook: Marokkanen massaal naar McDonald’s

Om de belangen van de geschorste chauffeurs te verdedigen, heeft de vakbond contact opgenomen met de minister van Werkgelegenheid, de regionale directeur van Nouaceur en de gouverneur van de provincie Nouaceur. De vakbond wacht op een reactie van deze autoriteiten om te bepalen wat de volgende stappen in de protesten zullen zijn, inclusief de mogelijkheid van demonstraties voor de fastfoodrestaurants.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team