Zoeken

Bende teistert regio Azilal met traditionele vuurwapens

30 december 2023 - 13:00 - Marokko

©

In de regio Azilal heeft een bende angst gezaaid door automobilisten aan te vallen met traditioneel vervaardigde geweren.

Tijdens één van deze aanvallen werd een vrouw ernstig verwond. De aanval vond plaats in de landelijke gemeente Tilougguite, waar twee gewapende jongemannen een pick-up tot stilstand brachten, de mobiele telefoons en geld eisten van de inzittenden en een vrouw in haar nek schoten toen ze weerstand bood.

Lees ook: Een "schat" aan euro’s: hoe een criminele bende Marokkaanse zakenmensen misleidde

De Koninklijke Gendarmerie van Azilal en Beni Mellal snelden naar de plaats van delict om een onderzoek te starten. Deze onthulde dat de bende opereerde in de bergachtige en afgelegen gebieden, waarbij ze barrières opzetten met stenen om voertuigen te dwingen te stoppen en de inzittenden onder bedreiging van hun traditionele vuurwapens te beroven.

Na grondig onderzoek slaagden de onderzoekers erin twee leden van de bende te identificeren en te arresteren in de regio Tilougguite. Bij hen werden twee auto’s, munitie, aanzienlijke geldbedragen, bivakmutsen en meerdere smartphones in beslag genomen. Tijdens hun verhoor bekenden de jonge criminelen dat ze deel uitmaakten van een viertal dat de taken verdeelde, van het surveilleren tot het opwerpen van barrières en het aanvallen van slachtoffers.

Lees ook: Gewapende bende zaait terreur op school in Rabat

De twee gearresteerde bendeleden zijn overgedragen aan de justitie, terwijl de andere twee actief worden gezocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team