Zoeken

VS leidt Marokkaanse douaniers op

5 juni 2022 - 19:00 - Marokko

©

Dertig Marokkaanse douanemedewerkers werden van 30 mei tot 3 juni opgeleid door de Verenigde Staten in technieken om de smokkel van gevaarlijk chemisch, biologisch, radiologisch en nucleair materiaal te voorkomen.

De opleiding maakt deel uit van de Marokkaans-Amerikaanse samenwerking op dit gebied, meldt de Amerikaanse ambassade in Marokko op Twitter. De opleiding werd gegeven door vier Amerikaanse trainers, waaronder een nucleair chemicus en een bioloog, allen verbonden aan het Amerikaanse ministerie van Energie. De bijeenkomst vond plaats in het douane-opleidingsinstituut in Benslimane.

Lees ook: Douane verleent gunsten aan Marokkaanse diaspora

Tijdens het evenement zei David Fisher, plaatsvervangend ambassadeur, dat de regeringen van de Verenigde Staten en Marokko zullen blijven samenwerken om opleidingsprogramma’s in het instituut te ontwikkelen als onderdeel van een breder veiligheidspartnerschap tussen de Verenigde Staten en Marokko.

Lees ook: Marhaba 2022: Marokkaanse douane initieert speciaal mechanisme

De Marokkaanse douane heeft in 2021 aanzienlijke hoeveelheden smokkelwaar in beslag genomen, ter waarde van naar schatting 152 miljoen dirham, vergeleken met 242 miljoen dirham in 2020.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team