Zoeken

Voetbalwedstrijd Algerijns elftal in Marokko?

11 augustus 2021 - 10:40 - Sport

©

Burkina Faso heeft Marokko gevraagd om als gastheer op te treden voor een wedstrijd tussen het Burkinees voetbalelftal en de Algerijnse selectie. De wedstrijd maakt deel uit van de WK-kwalificatiewedstrijden van 2022.

Burkina Faso is begonnen met werkzaamheden in het 4 augustus Stadion waar de wedstrijd tussen de twee ploegen zou plaatsvinden. Daarom hebben de autoriteiten aan Marokko gevraagd om deze wedstrijd te hosten, die voor de beide teams belangrijk is, aangezien die deel uitmaakt van de kwalificatiereeks voor het WK-2022, meldt de krant Al Massae.

Lees ook: Arab Cup U-20: Marokko speelt kwartfinale tegen Algerije

In de brief die het ministerie van Buitenlandse Zaken van Burkina Faso aan de Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) heeft gestuurd, staat dat het Stadion 4 augustus wordt gerenoveerd. Daarom heeft de Afrikaanse voetbalbond (CAF) verboden om er internationale wedstrijden te organiseren. Het voldoet op dit moment niet aan de geldende normen.

De wedstrijd Burkina Faso-Algerije wordt op 7 september gespeeld. Marokko en Burkina Faso hebben goede betrekkingen en het verzoek van Burkina Faso zal waarschijnlijk worden ingewilligd, maar of Algerije de verplaatsing van de wedstrijd naar Marokko zal toejuichen moet nog blijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team