Zoeken

Vodafone toont interesse voor overname Maroc Telecom

9 september 2013 - 19:44 - Economie

©

Vodafone toont volgens de Britste krant MailOnline interesse voor de overname van Maroc Telecom. De Emirati Etisalat is al weken in exclusieve gesprekken met Vivendi over de aankoop van de Marokkaanse telecomoperator.

Vodafone-CEO Vittorio Cola zou er 6 miljard pond voor over hebben om Maroc Telecom in handen te krijgen. De Britste groep, reeds aanwezig in Kenia en Ghana, wil een greep krijgen op het grootste telefoniebedrijf in Noord-Afrika.

Geld is geen probleem. De Amerikaanse Verizon Communications heeft vorige week 130 miljard dollar aan Vodafone betaald, voor de 45%-belang van de Brit in Verizon Wireless.

Ondertussen gaan de onderhandelingen tussen Vivendi en Etisalat hun gang. Een akkoord over de aankoop van de 53%-belang van Vivendi in Maroc Telecom, wordt behalve een onverwachtse verandering, eind dit jaar verwacht.

Marokko heeft de onderhandelingen toegestaan, maar eist de aanwezigheid van de Marokkaanse CDG Bank als minderheidsaandeelhouder in Itissalat Al Maghrib. Ook wordt verwacht dat de koper sterk investeert in de breedband en mobiele telefonie, twee essentiële sectoren voor de Marokkaanse economie.

Bladna.nl