Zoeken

Visumgesjoemel in Marokko: "Stop tussenpersonen!"

22 april 2024 - 16:00 - Marokko

©

Rachid Hammouni, parlementslid voor de partij PPS, roept op tot maatregelen om de praktijken te bestrijden van tussenpersonen bij de aanvraag van visa. Deze tussenpersonen bemoeilijken het voor Marokkanen om een Schengenvisum te bemachtigen en vragen woekerprijzen voor hun diensten.

In een schriftelijke vraag aan minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita, klaagt Hammouni dat tussenpersonen, met name voor visa voor Frankrijk en Spanje, veel schade berokkenen aan Marokkanen die naar Europa willen reizen.

Lees ook: Spanje schrapt "gouden visum", ook gevolgen voor Marokkanen

De parlementariër dringt er bij Bourita op aan om, in samenwerking met de ambassades en consulaten van het koninkrijk in het buitenland, maatregelen te nemen om de technische en elektronische lacunes op te sporen waarvan deze tussenpersonen profiteren om illegaal te opereren.

Hammouni stelt voor om de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het beheer van het visumplatform opdracht te geven om de technieken en methoden voor het toekennen van afspraken aan te passen, zodat tussenpersonen er geen toegang meer toe hebben.

Lees ook: Schengenvisa: Marokkanen hekelen "beledigende en illegale praktijken"

"Deze tussenpersonen adverteren met ’exclusieve aanbiedingen’ op sociale media en hebben de technische mogelijkheid om de meeste visumafspraken te monopoliseren," aldus Rachid Hammouni. "Gewone burgers ondervinden daarentegen grote problemen om een afspraak te krijgen." De parlementariër voegt eraan toe dat deze oplichters "hun illegale diensten tegen woekerprijzen aanbieden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team