9 september 2017 - 19:15 - Marokko
In een verklaring op woensdag heeft de Marokkaanse voedsel- en warenautoriteit ONSSA de resultaten bekendgemaakt van de analyses omtrent de kleurverandering van vlees van schapen die voor het Offerfeest werden geslacht.
Honderden mensen deelden in de dagen na het feest foto’s van schapenvlees dat soms blauwachtig, soms groen en zelfs grijs was geworden.
Volgens de ONSSA is de « verkleuring van het vlees voornamelijk te wijten aan de aanwezigheid van bacteriën die onmiddellijk na het slachten van de karkas naar het vlees migreerden omdat het immuunsysteem stopte met functioneren ».
De warmte en de niet naleving van de hygiënische normen, alsook de omstandigheden waarin het vlees werd behouden bevorderden de verspreiding van de bacteriën.
In Marokko werden voor Eid ul-Adha 5,5 miljoen dieren geslacht. De ONSSA kreeg 1449 klachten binnen waarvan 670 met betrekking tot de verkleuring van het vlees.
Tanger versterkt veiligheid
Marokkaanse kamerleden willen TikTok verbieden
Spanje verhoogt militaire aanwezigheid op betwiste gebieden met Marokko
Zeilboot gezonken door orka-aanval bij Marokko
Nicki Minaj niet welkom op Mawazine-festival?
In Europa gestolen luxe-auto’s bestemd voor Marokko
Tanger versterkt veiligheid
Marokkaanse kamerleden willen TikTok verbieden
Spanje verhoogt militaire aanwezigheid op betwiste gebieden met Marokko
Zeilboot gezonken door orka-aanval bij Marokko
In Europa gestolen luxe-auto’s bestemd voor Marokko
Jonge Marokkanen breken met religieuze taboes
Marrakech in oorlog tegen fastfoodzaken
Na maanden op de vlucht geeft Marokkaanse YouTuber zich over aan de politie