Zoeken

Valse rechter opgepakt bij wegversperring in Marrakech

1 januari 2021 - 20:20 - Marokko

©

De gendarmerie in Marrakech heeft een man gearresteerd die zijn slachtoffers deed geloven dat hij een rechter was.

De arrestatie van de verdachte vond plaats bij een wegversperring in de wijk Loudaya richting de snelweg naar Agadir, meldt de krant Assabah. Met een vals certificaat probeerde de man de lokale gendarmerie te intimideren door te zeggen dat hij een rechter is. Hij deed vervolgens alsof hij hooggeplaatsten belde om hem te helpen.

Een agent vond het gedrag van de man verdacht en twijfelde aan zijn functie. De man gaf uiteindelijk zijn autopapieren. Na een controle van de papieren, kwam de agent er achter dat hij gezocht werd door de politie in Rabat en arresteerde hem. De man is verhoord op verdenking van identiteitsfraude en het schenden van de maatregelen tijdens de noodtoestand. De politie vond in zijn auto documenten van mogelijke slachtoffers van fraude.

Het vooronderzoek onthult dat de verdachte slachtoffers banen heeft beloofd in verschillende administratiekantoren. Verder vonden ze luxe kledingmerken in zijn auto. Afgelopen maandag werd de man voorgeleid voor de rechter voor identiteitsdiefstal en fraude.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team