Zoeken

Lakhdar Brahimi: "Geen UAM zonder een Marokko-Algerije"

30 september 2011 - 19:00 - Wereld

©

De Algerijnse diplomaat Lakhdar Brahimi zei woensdag in Algiers, dat men niet kan spreken van een "Unie van de Arabische Maghreb zonder een opening van de grens tussen Algerije en Marokko"

De voormalige Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken, die sprak tijdens een internationaal symposium over Arabische revoluties getiteld "Arabische wereld in rep en roer" in Algiers, zei dat er geen Maghreb zal komen als de relaties tussen Algerije en Marokko niet beter worden.

"Elke keer als ik naar Marokko ga ondervraagt men mij ​​over deze kwestie, en in Tlemcen ook" zegt Lakhdar Brahimi. Volgens hem is het conflict over de Sahara ook een belemmering voor de bouw van de Maghreb. Deze situatie blokkeert de dynamiek van een hele regio en is een rem aan de verzoenende rol van de Maghreb in de Arabische wereld.

Over Marokko, Algerije en Saoedi-Arabië, is Brahimi van mening dat deze landen in staat zijn om de nodige hervormingen te leiden in het context van de Arabische lente.

Sinds de sluiting van de Marokkaanse-Algerijnse grens in 1994, heeft Marokko meerdere malen opgeroepen tot een normalisering van de betrekkingen met Algerije.

Koning Mohammed VI had de Algerijnse leiders, in zijn toespraak voor het Troonfeest, nogmaals gevraagd de relaties tussen de twee landen een nieuw impuls te geven, om de regionale integratie van beide landen te doen lukken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team