Zoeken

Twintiger schuldig bevonden aan moord Marokkaanse diplomaat

10 november 2015 - 12:28 - Marokko

©

Een 21-jarige man uit Zimbabwe is begin deze week schuldig bevonden aan moord op de Marokkaanse diplomaat Noureddine Fatmi eind 2014.

De diplomaat was belast met Consulaire Zaken op de Ambassade van Marokko in Pretoria. Hij was in oktober 2014 met 42 messteken omgebracht. Collega’s troffen hem aan in een plas bloed in zijn woning.

Nigel Khahari, hoofdverdachte, was kort na de moord opgepakt. De twintiger bekende toen de moord aan de politie evenals de diefstal van geld, een fototoestel, een mobiele telefoon en het paspoort van de Marokkaanse diplomaat.

De verdachte veranderde vervolgens herhaaldelijk van versie. Hij vertelde dat hij Noureddine Fatmi in een winkel waar hij werkte had ontmoet en dat ze vrienden waren geworden. Op de dag van de moord voelde hij "zich niet goed" in het bijzijn van het slachtoffer en viel hem met een mes aan. Later vertelde hij dat hij ’s morgens in het bed van Fatmi was wakker geworden en dat de diplomaat hem niet wilde laten gaan, waardoor hij hem vermoordde.

De uitspraak wordt op 27 januari verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team