Zoeken

Spanje verhardt gezinshereniging

6 maart 2011 - 12:58 - Wereld

©

Spanje heeft de goedkeuring aangekondigd van een reeks beperkende maatregelen met betrekking tot immigratie door gezinshereniging. Deze maatregelen werden beslist door de regering Zapatero vorige week, in overleg met de vakbonden en de werkgevers.

Volgens informatie verstrekt door Europa Press, zullen kandidaten voor gezinshereniging voortaan een minimum maandloon van 799 euro moeten kunnen aantonen, dit betekend 157 euro meer dan het minimumloon in Spanje.

De aanvrager moet een stabiel inkomen voor een periode van zes maanden hebben en dit kunnen bewijzen vóór het indienen van zijn verzoek. Tevens moet hij ook over de nodige middelen beschikken om zijn familie te huisvesten gedurende ten minste één jaar.

Marokkanen, tweede buitenlandse gemeenschap in Spanje, zullen in de toekomst meer en meer moeilijkheden hebben om echtgenoot en kinderen mee te nemen. Volgens het Spaanse ministerie van Tewerkstelling, is de Marokkaanse gemeenschap het meest getroffen door de werkloosheid sinds het begin van de economische crisis met 239.000 werklozen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team