Zoeken

Spanje teleurgesteld, Abdessamad Ezzalzouli kiest voor Marokko

29 december 2021 - 17:40 - Marokko

©

Ondanks druk van de Spaanse voetbalbond heeft Abdessamad Ezzalzouli voor Marokko gekozen. De voetballer beantwoordde alle vragen die de afgelopen dagen zijn gerezen door zijn profiel op Instagram bij te werken.

"FC Barcelona speler en Marokkaans international", staat er nu op zijn Instragram-account, dat wordt gevolgd door 453.000 fans. De voetballer heeft ook geen foto’s verwijderd met het Marokkaans elftal, waarmee hij in het verleden heeft gespeeld.

Lees ook: Vahid Halilhodzic straft Hakim Ziyech opnieuw

De in Beni Mellal geboren speler is het middelpunt van een geschil tussen Marokko en Spanje. FC Barcelona heeft ermee gedreigd Ezzalzouli uit het team te zetten als hij in zou gaan op de uitnodiging van Vahid Halilhodzic voor de Afrika Cup 2022. De Spaanse voetbalbond beloofde hem zelfs een plaats in het Roja-elftal. Maar Ezzalzouli kende het geval van Munir El Haddadi en twijfelde daarom.

Lees ook: Bilal Benkhedim weigert voor Marokko uit te komen en kiest Algerije

Vahid Halilhodzic verwacht dat de speler de komende dagen deelneemt aan de Afrika Cup. "Hij is erg trots om voor Marokko te spelen. Wij zullen met de verantwoordelijken van zijn ploeg, de voorzitter en de sportdirecteur, praten opdat zij hem niet houden. We zullen proberen een minnelijke schikking te treffen, we zullen de zaken ophelderen en een oplossing vinden die voor iedereen aanvaardbaar is, zodat Abde de Afrika Cup kan spelen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team