Zoeken

Sound Energy verliest rechtszaak tegen Marokkaanse belastingdienst

14 juli 2022 - 15:00 - Marokko

©

De Britse gasmaatschappij Sound Energy maakt bekend dat ze haar rechtszaak tegen de Marokkaanse belastingdienst, die 2,55 miljoen dollar aan belastingen van haar eiste nadat ze in Marokko activa van Schlumberger had gekocht, verloren heeft. De groep is van plan in beroep te gaan.

Sound Energy had tegen de belastingaanpassing een klacht ingediend bij de administratieve rechtbank, maar die werd afgewezen. Het Britse bedrijf verklaart nog steeds te geloven dat de claim te wijten was aan een verkeerde interpretatie door de belastingdienst van de olie-overeenkomst die het Tendrara gasproject regelt, meldt Natural gas world. Sound Energy is niet tevreden met de beslissing van het hof en bereidt zich voor om in beroep te gaan.

Lees ook: SDX Energy, in moeilijkheden in Marokko, overgenomen

"We zijn tegelijk verrast en teleurgesteld door dit besluit. Het voldoet duidelijk niet aan de verwachtingen en geeft een slechte indruk van de toepassing en het begrip van de in Marokko geldende regels," meldt de voorzitter van het bedrijf, Graham Lyon, in een verklaring. "We zullen in beroep gaan bij de Marokkaanse hoge rechterlijke instanties en ons over dit besluit beraden met de verschillende Marokkaanse ministeries, want het zal gevolgen hebben voor nieuwkomers in Marokko," voegde hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team