Zoeken

Miljoen euro voor "Rode kasbah van Marrakesh" van Majorelle

14 juni 2011 - 12:44 - Cultuur

©

Het beroemde schilderij van de Franse schilder Jacques Majorelle, de "Rode kasbah van Marrakesh" geschilderd in 1924, werd donderdag verkocht op een veiling in Parijs voor 1,1 miljoen euro.

De "Rode kasbah van Marrakesh" werd kosten inbegrepen 1,3 miljoen euro betaald door een Amerikaan die anoniem wenste te blijven. De veilingmeester François Tajan, hoofd van het veilinghuis "Artcurial", vertelde dat dit de hoogste som was die ooit werd betaald voor een schilderij van Jacques Majorelle.

Het schilderij, tentoongesteld in Marrakesh met zeven andere schilderijen van Majorelle, illustreerde de cover van een toeristische gids van de Rode stad in 1926.

In totaal zijn acht schilderijen van Majorelle, die tot nu toe door zijn familie werden behouden, die dag verkocht waaronder "Fatima of de meditatie" en "Kasbah in de Atlas".

Jacques Majorelle vestigde zich in Marrakesh in 1919 waar hij zijn huis bouwde in 1924. Rond zijn huis creëerde hij de zeer bekende Majorelletuin die nog steeds zijn naam draagt​​ en werd opengesteld aan het publiek in 1947.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team