Resultaat wedstrijd Marokko - Ivoorkust 2-2

9 juni 2012 - 23:58 - Sport

©

Marokko en de Ivoorkust hebben vanavond 2-2 gelijkspel gespeeld in het stadion van Marrakech, in de tweede dag van de kwalificatie voor het WK 2014.

De Ivorianen openden de score in de 8e minuut op een doel van Salomon Kalou. Pas in de 40e minuut haalde Marokko zijn tegenstander in dankzij een penalty van kapitein Houssine Kharja.

Abib Kolo-Touré gaf opnieuw het voordeel aan de Ivorianen in de 60e minuut, maar Marokko dat duidelijk wou winnen, heeft in de laatste seconden van het spel zijn achterstand weten in te halen dankzij Hamza Abourazzouk.

Marokko, dat ook tegen Gambia gelijkspel speelde (1-1) op 2 juni, zal een derde kwalificatiewedstrijd op 22 maart 2013 spelen tegen Tanzania.

In Marokko wordt er vanavond maar één vraag gesteld. Wordt Eric Gerets bedankt, zoals Mohamed Ouzzin, minister van Sport, daar deze week op zinspeelde?