Zoeken

Rabat: verborgen camera leidt twee mensen naar de gevangenis

18 april 2022 - 12:20 - Marokko

©

De wijk L’Océan in Rabat is het middelpunt van een zaak over een sekstape en uitbuiting. Het slachtoffer is een 85-jarige vrouw, die uitgebuit werd door haar schoonmaakster en diens minnaar.

Volgens het dagblad Assabah heeft het koppel misbruik gemaakt van de hoge leeftijd van het slachtoffer en van het feit dat ze alleen woont, om haar uit te buiten. De dochter van de vrouw woont in Europa en huurde de schoonmaakster in om voor haar moeder te zorgen, die aan chronische ziekten lijdt. Maar tijdens één van haar bezoeken aan Marokko stelde ze vast dat het haar moeder aan alles ontbrak, ondanks al het geld dat ze stuurde om in haar behoeften te voorzien, samen met het salaris van de huishoudster. Erger nog, ze merkte dat veel kostbare zaken ontbraken.

Lees ook: Melilla: voor 20 euro worden Marokkanen 11 uur per dag uitgebuit

De dochter installeerde camera’s voor ze naar Europa terugkeerde, zonder dit aan haar moeder of de schoonmaakster te laten weten. Toen ze voor het begin van de Ramadan naar Marokko terugkeerde, bekeek ze de opnamen en ontdekte ondraaglijke beelden van de schoonmaakster in het midden van seksuele betrekkingen met een vreemde. Ze diende een klacht in tegen laatstgenoemde bij het Openbaar Ministerie, teneinde een gerechtelijk onderzoek in te stellen.

Lees ook: Meisje voor 8000 dirham aan buitenlander verkocht in Marrakech

Uit politieonderzoek is gebleken dat het koppel de oude vrouw in een rolstoel naar het Shuhadas-kerkhof in Rabat brachten en haar dwongen om te bedelen. De schoonmaakster werd gearresteerd en voorgeleid aan de onderzoeksrechter, die besloot om haar te vervolgen voor mensenhandel. Ze is in preventieve hechtenis genomen in de El Arja gevangenis in Salé en haar minnaar wordt actief door de politie gezocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team