Zoeken

Rabat: spectaculaire vlucht gevangene

17 maart 2022 - 20:20 - Marokko

©

Een tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeelde gevangene heeft van zijn verblijf in een kankerinstituut in Rabat gebruik gemaakt om te ontsnappen, met als gevolg dat de politie een grote zoekactie heeft ingesteld.

De ontsnapte gevangene lijkt zijn actie uit de gevangenis goed te hebben voorbereid. Aangezien hij aan kanker lijdt, verslechterde zijn gezondheidstoestand, waardoor hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Na aankomst werd de gevangene onderworpen aan de normale onderzoeken voordat de artsen besloten hem in het ziekenhuis te houden. Volgens het dagblad Assabah maakte hij echter gebruik van een moment van onoplettendheid van de bewakingsofficier om te ontsnappen.

Lees ook: Marokko: collectieve ontsnapping uit psychiatrisch ziekenhuis

De politie is nu actief op zoek naar hem. Zijn foto is verspreid samen met een nieuwe aanklacht. Een onderzoek is ingesteld om alle mogelijke onduidelijkheden in verband met deze spectaculaire ontsnapping op te helderen. De veiligheidsautoriteiten zijn erin geslaagd videobeelden te bemachtigen waarop te zien is dat de gedetineerde erin slaagde via een zijdeur van het ziekenhuis te ontsnappen.

Lees ook: Marokkanen ontsnapt uit Belgische gevangenis

Volgens recente berichten zou deze persoon vorige dinsdag zijn gearresteerd, maar deze informatie is niet bevestigd door de autoriteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team