Zoeken

Politie Marrakech verkocht ton drugs volgens dealer

17 maart 2014 - 21:50 - Marokko

©

Vanuit zijn cel in de gevangenis van Essaouira, beschuldigt een drugsdealer de politie van Marrakech ervan een ton drugs te hebben verkocht. De drugs was in 2011 door de drugsbrigade van Marrakech in beslag genomen.

Tijdens een inval zou de politie toen de hand hebben gelegd op ruim 10 ton chira in de wijk Mhamid en in een villa in een buitenwijk van Marrakech. Een Irakese man, een gezochte drughandelaar en andere verdachten werden toen gearresteerd.

De dealer vertelt de hele zaak in een brief aan de minister van Justitie, de directeur van de Nationale Veiligheid (DGNS) en de procureur-generaal bij het Hof van beroep van Marrakech. In zijn brief beweert hij de agenten te hebben geholpen om logo’s op een ton chira te wissen. De drugs werd vervolgens verkocht aan dealers in Marrakech.

In documenten van de politie wordt vermeld dat tijdens de inval 9 ton drugs in beslag was genomen. De gevangene stelt echter dat de politie toen 10 ton drugs had gevonden, waarvan een ton verstopt was in houten palen in een schrijnwerkerij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team