Zoeken

Referendum: opkomst van 50% om 16u

1 juli 2011 - 18:07 - Marokko

©

Om zestien uur, is het percentage van deelname aan het referendum over het ontwerp van grondwettelijke hervormingen op nationaal niveau 48,1%. Om veertien uur was dit 39% en op de middag 26,2% .

De mensen stroomden in grote aantallen in de stembureaus van Marokko om hun stem uit te brengen betreffende het ontwerp van de grondwettelijke hervorming, dewelke goedgekeurd werd door bijna alle politieke partijen, vakbonden en de bevolking.

Zelfs onafhankelijke leden van de Beweging 20 februari zeiden dat ze zouden stemmen voor de nieuwe grondwet.

In Rabat, waar we de werking van het referendum in een stembureau in het centrum konden observeren, waren de mensen reeds vanaf de vroege ochtenduren aanwezig om hun stem uit te brengen.

Burgers van alle sociale categorieën, die reeds hun stem hadden uitgebracht, verklaarden bijna allemaal dat ze "ja" gestemd hadden voor de hervorming van de grondwet en dat ze vol vertrouwen uitkijken naar de toekomst van Marokko wanneer de nieuwe grondwet van kracht zal zijn.

In het zuiden van het land hadden reeds 36,73% van de burgers van Assa Zag, 26,22% van Smara, 13,83% van Laayoune, 16,4% van Tarfaya, 11,4% en 15,5% in Boujdour en Guelmim reeds hun stem uitgebracht voor tien uur ’s ochtends.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team