Zoeken

Marokko: dit zijn de voorwaarden voor toegang

3 februari 2022 - 15:40 - Marokko

©

In Marokko heeft de regering aangekondigd een reeks maatregelen en verordeningen te hebben goedgekeurd die op 7 februari, datum waarop de luchtgrenzen worden opengesteld, in werking zullen treden.

In een persbericht verklaart de regering dat vanaf 7 februari alle reizigers uiterlijk 48 uur voordat zij aan boord van een vliegtuig gaan of het land binnenkomen, een vaccinatiebewijs en een negatieve PCR-test moeten voorleggen. Persagentschap MAP meldt eveneens dat alle passagiers die naar Marokko reizen, bij aankomst op de verschillende luchthavens van het koninkrijk een snelle test moeten ondergaan.

Lees ook: Marokko: verplichte vaccinatie om grenzen te heropenen?

De autoriteiten beloven dat zij, voor de uitvoering van de PCR-tests, alle nodige apparatuur en menselijke, gezondheids-, veiligheids- en administratieve middelen ter beschikking zullen stellen om ervoor te zorgen dat de resultaten zo snel mogelijk en onder goede omstandigheden worden verkregen. De regering heeft ook voorzien in de mogelijkheid om 48 uur na binnenkomst in Marokko in een hotel of vakantieoord een aanvullende test af te leggen.

De aandacht wordt gevestigd op de invoering van speciale maatregelen voor positieve gevallen, de verplichting tot quarantaine voor deze mensen in hun verblijfplaats. Ze moeten akkoord gaan met een nauwkeurige controle. Als hun toestand verslechtert, zullen zij naar het ziekenhuis worden gebracht waar zij de nodige behandeling zullen krijgen.

De regering is zich ervan bewust dat niets kan worden bereikt indien niet iedereen meewerkt, en doet daarom een beroep op alle bezoekers, Marokkanen, in het land verblijvende buitenlanders en toeristen, om mee te werken aan een geslaagde invoering van deze maatregelen. Voorts wordt al wie op de derde dosis van het Covid-19-vaccin wacht, dringend opgeroepen om deze te gaan halen en zo bij te dragen tot de geleidelijke terugkeer naar het normale leven Marokko.

Lees ook: Marokko: zeeverbindingen met Spanje vermoedelijk hervat

Samengevat: iedere bezoeker dient een vaccinatiebewijs voor te leggen samen met een negatieve PCR-test. De boosterprik moet 4 maand na de tweede prik zijn toegediend. Op de luchthavens wordt gescand en kan een snelle test worden verricht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team