Zoeken

Marokko: verkiezingen waarschijnlijk uitgesteld

6 augustus 2021 - 19:00 - Marokko

©

Premier Saadeddine El Othmani oordeelt dat een uitstel van de parlements- en gemeenteraadsverkiezingen moet worden overwogen gezien de zorgwekkende epidemiologische situatie in Marokko.

De nieuwe beperkende maatregelen die eerder deze week door de Marokkaanse regering werden aangekondigd, waaronder een avondklok van 21:00 tot 05:00 uur, en een verbod op reizen naar Casablanca, Marrakech en Agadir, zijn sinds dinsdag van kracht. Deze maatregelen zouden ook kunnen leiden tot een uitstel van de verkiezingen.

Lees ook: Verkiezingen Marokko: Abdelilah Benkirane zorgt voor verrassing

Saadeddine El Othmani verklaarde dezelfde dag aan persagentschap MAP dat een uitstel niet wordt uitgesloten maar dat er nog geen officiële gesprekken hierover zijn gevoerd.

Tijdens het programma Forum van MAP onder het thema "Verkiezingen 2021: tijd voor de balans van de PJD?", sprak de regeringsleider ook over meerdere andere kwesties. Zo gaf hij uitleg over het nieuwe kiesquotiënt en de afschaffing van de kiesdrempel. Volgens El Othmani hebben deze nieuwigheden enkel tot doel de resultaten en het aantal zetels van de PJD te beperken. "Dit besluit is antidemocratisch en ondermijnt de Marokkaanse democratie", aldus de premier.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team