Zoeken

Gaat Marokko reizen naar Rusland beperken?

4 maart 2022 - 10:20 - Marokko

©

Frankrijk heeft het reisadvies voor reizigers, met inbegrip van Fransen die zich nog in Rusland bevinden, geactualiseerd. Ze worden opgeroepen om Rusland via de nog beschikbare routes te verlaten. De vraag rijst of Marokko dit voorbeeld zal volgen.

Zullen de Marokkaanse autoriteiten, in het kader van de maatregelen om Rusland te isoleren, ook een nieuwe regeling treffen met betrekking tot het reizen van Marokkanen naar dit land? De optie is een mogelijkheid als gevolg van de sancties die aan Rusland worden opgelegd.

Lees ook: Oorlog Oekraïne: welke gevolgen voor Marokkaanse economie?

Frankrijk heeft woensdag zijn onderdanen van wie de aanwezigheid niet noodzakelijk is, opgeroepen "regelingen te treffen om het land via de nog bestaande verbindingen te verlaten". In een perscommuniqué beveelt de Quai d’Orsay Franse onderdanen "van wie de aanwezigheid en die van hun gezin in Rusland niet noodzakelijk is", ten stelligste aan om regelingen te treffen om het land te verlaten via de nog beschikbare vluchten (geen enkele luchtvaartmaatschappij voert rechtstreekse vluchten uit tussen Rusland en Frankrijk). De Fransen moeten ook "alle reizen naar Rusland uitstellen", luidt het advies verder.

Lees ook: Oorlog Oekraïne-Rusland: Marokko bezorgd

Voorlopig zijn de inspanningen van de Marokkaanse autoriteiten gericht op Marokkanen die in Oekraïne zijn gestrand en in moeilijkheden verkeren. Marokko en Rusland onderhouden sterke economische en handelsbetrekkingen. Een besluit met betrekking tot reisbeperkingen zou de nationale economie, die reeds opgeschud is door de stijging van de wereldprijzen en van de grondstoffenprijzen, sterk kunnen beïnvloeden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team