Zoeken

PCR-test voor reizigers naar Marokko nog verplicht?

14 april 2022 - 21:40 - Marokko

©

Na de heropening van zijn lucht- en zeegrenzen, zou Marokko de nog steeds verplichte PCR-test voor gevaccineerde reizigers kunnen opheffen. Een besluit dat reeds door vele bestemmingen is genomen.

Marokko heeft op 7 februari zijn luchtruim heropend, maar het gezondheidsprotocol is nog steeds streng. Passagiers die met het vliegtuig naar het koninkrijk reizen, moeten een vaccinatiebewijs en een negatieve PCR-test voorleggen die niet ouder is dan 48 uur.

Lees ook: Vaccinatiepas niet meer verplicht om naar Marokko te reizen

De testverplichting voor binnenkomst via Marokkaanse luchthavens zou binnenkort kunnen worden opgeheven voor gevaccineerde reizigers. Deze maatregel werd reeds ingetrokken voor binnenkomst via de zee. Medias24 schrijft dat "de voorwaarden voor binnenkomst niet mogen verschillen van punt tot punt", dat "de epidemiologische situatie in Marokko en in de meeste partnerlanden een dergelijke versoepeling rechtvaardigt en dat deze maatregel het toerisme zal stimuleren".

Lees ook: Marokko: PCR-test voor reizigers blijft verplicht

De toeristische sector verwacht overigens dat de Marokkaanse autoriteiten een dergelijk besluit zullen nemen om weer financieel op de been te komen. "Zonder deze verplichting hadden we een hotelbezettingsgraad van 80% kunnen bereiken, maar gezien de huidige situatie zal onze sector op zijn hoogst 40% halen aan het einde van de komende paasvakantie," vertelde een toeristische professional uit Marrakech aan Bladi.net.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team