Zoeken

Marokko ontving 197 internationale aanhoudingsbevelen in jaar tijd

18 november 2022 - 14:00 - Marokko

©

Volgens de minister van Justitie heeft Marokko sinds het begin van het jaar, 197 internationale aanhoudingsbevelen van derde landen ontvangen. Het koninkrijk vaardigde zelf 21 internationale aanhoudingsbevelen uit.

In een overzicht van de internationale justitiële samenwerking dat in het Parlement werd gepresenteerd, meldde Abdellatif Ouahbi dat Marokko in de loop van het jaar 197 internationale aanhoudingsbevelen van derde landen heeft ontvangen, terwijl 21 aanhoudingsbevelen door het koninkrijk zelf werden uitgevaardigd.

Lees ook: Spanje: toename uitleveringsverzoeken door Marokko

Het gaat om cijfers die betrekking hebben op de periode van 21 oktober 2021 tot 12 september van dit jaar. In die periode ontving het ministerie van Justitie 270 meldingen of klachten, 30 kwamen van Marokkaanse autoriteiten en er werden 66 verzoeken tot uitlevering van criminelen door buitenlandse staten ingediend, aldus het rapport.

De Marokkaanse gerechtelijke autoriteiten dienden van hun kant 74 verzoeken in. Voorts werden 43 officiële klachten ontvangen en werden er 2 verzonden. Er werden in totaal 40 verzoeken om uitzetting van buitenlandse gedetineerden naar hun land van herkomst ingediend, terwijl 15 verzoeken tot uitlevering door Marokko werden ingediend.

Lees ook: België levert Oualid Sekkaki uit aan Marokko

De minister benadrukte dat Marokko in deze periode de bilaterale justitiële samenwerking in strafzaken met verschillende landen heeft geïntensiveerd, hetzij door voorstellen voor ontwerp-overeenkomsten in te dienen, hetzij via overleg. Zo werden in totaal 11 ontwerp-overeenkomsten gesloten met vijf landen, waaronder Colombia, Israël, de Dominicaanse Republiek, Kazachstan en Pakistan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team