29 mei 2014 - 16:04 - Economie
Marokko is de eerste Arabische en Afrikaanse vis- en zeevruchtenproducent. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties.
Op internationaal niveau is Marokko 18e. Het land produceert jaarlijks bijna een miljoen ton vis- een zeevruchtproducten. Dat is 4% van de wereldwijde productie. China is de grootste producent met ruim 12 miljoen ton.
In de visserij-industrie werken 300.000 mensen in Marokko. Ook vissen meer dan 2900 vissersboten langs de de 3500 km lange Marokkaanse kust.
Marokko exporteert 62% van zijn visproductie naar Europa. De sector is nu 8,3 miljard dirham waard. Marokko ontwikkelt de sector en hoopt op een groei naar 18,3 miljard dirham in 2020.
Een Marokkaan eet gemiddeld 10 tot 12 kg vis per jaar. Het wereldgemiddelde is 17 kg per jaar volgens de World Health Organization.
Clubs vechten om Marokkaanse doelman Munir El Kajoui
Jet-ski’s onder streng toezicht in Marokko tijdens vakantieperiode
Honden in Marokkaanse Zemamra afgemaakt
Marokko en Nederland werken samen aan groene waterstof
Sofyan Amrabat samen met Hakim Ziyech in Turkije?
Abdelmadjid Tebboune drijft spot met Marokkaanse tv-zender
Tanger Med in ’s werelds top 20 containerhavens
Tarwe: Algerije haalt Marokko in
Na gasprijs stijgt ook broodprijs in Marokko
Beslissing Itissalat Al-Maghrib valt slecht in Marokko
Dirham daalt ten opzichte van de euro
Casablanca onteigent eigendommen
Elektrische voertuigen: Marokko, leider in Afrika... en in Europa?
Casablanca voert nieuwe belastingen in