Zoeken

Marokko: alles over de procedure voor de eVisa

12 juli 2022 - 12:20 - Marokko

©

Sinds 10 juli 2022 is de procedure voor de afgifte van het elektronisch visum "eVisa", via het platform acces-maroc.ma, operationeel in Marokko. De procedure werd door de regering ingevoerd om de afgifte van visa te vergemakkelijken voor buitenlanders die aan deze formaliteit zijn onderworpen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen die in het Buitenland wonen, meldde vrijdag via een verklaring dat het elektronische visum een geldigheidsduur heeft van 180 dagen en de toegang verleent tot het Marokkaanse grondgebied voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Het is ook een nieuwe stap in het Marokkaanse digitaliseringsplan voor het nationale en het internationale openbaar bestuur.

Lees ook: Marokko schaft 22 administratieve documenten af

Het elektronisch visum heeft betrekking op burgers van landen die opgelijst zijn door de bevoegde Marokkaanse autoriteiten (in eerste instantie Thailand en Israël). Het gaat ook om buitenlanders die op de datum van indiening van de aanvraag voor het e-visum in het bezit zijn van een verblijfsvergunning die ten minste 180 dagen geldig is en verblijven in één van de landen van de Europese Unie, de Verenigde Staten, Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Noorwegen, Nieuw-Zeeland of Zwitserland.

Op de lijst staan ook buitenlanders die in het bezit zijn van een niet-elektronische visa van de Schengenlanden, de Verenigde Staten, Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nieuw-Zeeland. Dit betreft burgers met meervoudige binnenkomsten en visa met een geldigheidsduur van ten minste 90 dagen, op de datum van indiening van de aanvraag voor het elektronische visum, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees ook: Nasser Bourita wil leven wereld-Marokkanen vereenvoudigen

Aanvragen die door de betrokken onderdanen via acces-maroc.ma online worden ingediend, moeten de vermelding "Tourism" of "Business" dragen. Zij zullen worden verwerkt binnen 24 uur (Express Visa) en 72 uur (Standard Visa), aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team