Zoeken

Marokkaanse voetbalbond spreekt Mazraoui en Ziyech tegen

17 maart 2022 - 17:00 - Sport

©

Terwijl internetgebruikers het oneens zijn over de weigering van Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech om zich aan te sluiten bij het Marokkaans elftal voor de play-off wedstrijden voor de laatste kwalificatieronde voor het WK 2022, is de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) nog een stapje verder gegaan en heeft enkele tegenstrijdigheden in de recente verklaringen van de twee spelers aan het licht gebracht.

De Marokkaanse pers heeft maandag uitgebreid verslag uitgebracht van de samenvatting van de toespraak van FRMF-voorzitter Fouzi Lekjaa op MFM-radio, vooral het gedeelte over de terugkeer van Mazraoui en Ziyech in de nationale ploeg. De reactie van de twee spelers liet niet lang op zich wachten. In een lange boodschap op sociale media verklaarde Hakim Ziyech dat hij het nieuws van zijn voorselectie "op hetzelfde moment als iedereen" had vernomen en beschuldigde hij de FRMF van het ten onrechte verspreiden van informatie over zijn persoon.

Lees ook: Ziyech en Mazraoui opgeroepen door Marokko

De FRMF verklaarde echter op 3 maart een ontvangstbevestiging van Chelsea te hebben ontvangen. "Hakim Ziyech zegt dat hij pas via de media hoorde dat hij was opgeroepen. Ofwel heeft hij gelogen, ofwel werd hij gedwongen dit te zeggen om bepaalde redenen, ofwel heeft de Chelsea administratie hem niet ingelicht over de oproeping. Jammer genoeg weet de organisatie niet wat de achtergrond van de zaak is", zei een bron van de FRMF.

Noussair Mazraoui rechtvaardigt zijn weigering door te zeggen dat niemand bij de voetbalbond wilde weten wat er aan de hand was en waarom hij uit de running was genomen. Hij spreekt van een gebrek aan respect voor zijn persoon en laakt het gebrek aan communicatie met bondscoach Vahid Halilhodzic. Volgens de FRMF had hij echter meer dan een uur via videoconferentie met de coach gesproken voordat hem de uitnodiging voor de Atlas Leeuwen werd toegezonden.

Lees ook: Internet gaat los na weigering Ziyech en Mazraoui

Wanneer komt er een einde aan deze confrontatie tussen de spelers, de trainer en de federatie? Voorlopig houden Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech vast aan hun besluit om niet voor Marokko uit te komen tijdens de play-offs. De definitieve lijst van Vahid Halilhodzic wordt donderdag verwacht. De namen van de twee spelers zullen waarschijnlijk niet op de lijst staan. Marokko speelt op 25 maart in het Stade des Martyrs in Kinshasa en op 29 maart in het Complexe Mohammed V in Casablanca tegen de Democratische Republiek Congo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team