Marokkaanse politie

Marokkaanse politie

Hierna een selectie van artikelen over Marokkaanse politie


Franse criminelen opgepakt in Marrakech (3 juni 2012)

Franse criminelen opgepakt in Marrakech

Twee Fransen gezocht door Frankrijk voor overvallen gepleegd met explosieven en vuurwapens, tegen banken en gelddepots in Frankrijk, zijn maandag opgepakt in Marrakech.


Zelfmoordgolf bij Marokkaanse politie (29 mei 2012)

Zelfmoordgolf bij Marokkaanse politie

Een politieagent heeft zaterdagavond zelfmoord gepleegd in zijn huis in de Hay Hassani wijk te Casablanca. Hij zou dit hebben gedaan wegens sentimentele problemen volgens het politieonderzoek.


Soufiane Azami, ontvoerd en gemarteld door de DGST? (26 mei 2012)

Soufiane Azami, ontvoerd en gemarteld door de DGST?

Een nieuw geval van marteling binnen het DGST zorgt voor controverse in Marokko. Het slachtoffer, Soufiane Azami, een student uit Fez, zegt ontvoerd en gemarteld te zijn geweest door de Marokkaanse geheime diensten. De zaak werd zelfs besproken tijdens de VN Mensenrechten-Raad in Genève, waaraan Mustapha Ramid, minister van Justitie, deelnam.


Politieagent berecht voor geweld op Belgische Marokkaan (23 mei 2012)

Politieagent berecht voor geweld op Belgische Marokkaan

Een agent van de brigade van Taznakht is deze week voor de onderzoeksrechter van het Hof van Beroep van Ouarzazate verschenen, omdat hij geweld zou hebben gebruikt tegen Mohamed Ait Ben Ali, een in België gevestigde Marokkaan. Ook zou hij het geld van zijn slachtoffer zonder legale reden in beslag hebben genomen.


Justitie en politie, meest corrupte administraties in Marokko (17 mei 2012)

Justitie en politie, meest corrupte administraties in Marokko

Justitie, politie, gezondheid en huisvesting zijn de meest corrupte staatsinstellingen in Marokko volgens een rapport van de NGO "Transparency Marokko".


Ontmanteling terroristische cel Al Qaeda in Marokko (8 mei 2012)

Ontmanteling terroristische cel Al Qaeda in Marokko

De Marokkaanse autoriteiten hebben onlangs een terroristische cel verbonden met al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM), ontmanteld. De cel werd geleid door een invloedrijk lid van de "Mujahideen Beweging in Marokko" dat betrokken was bij de moord van de socialistische leider Omar Benjelloun in 1975.


Politie Marokko maakt gebruik van vuurwapens (15 april 2012)

Politie Marokko maakt gebruik van vuurwapens

De politie in Casablanca en Berrechid heeft woensdag wapens moeten gebruiken om [criminele bendes>3349] uitgerust met messen en traangas, terug te dringen.


Marokkaanse politie mag niet meer met pers praten (11 april 2012)

Marokkaanse politie mag niet meer met pers praten

De Marokkaanse politie heeft onlangs het verbod gekregen om met journalisten te spreken. De maatregel, zeer bekritiseerd door Marokkaanse media, zou schriftelijk zijn genotificeerd door het hoofd van de Nationale Veiligheid (DGSN) Bouchaib Rmail.


Terroristische cel ontmanteld in Meknes (10 april 2012)

Terroristische cel ontmanteld in Meknes

Een terroristische cel is onlangs ontmanteld in de regio van Agourai, 20 km van Meknes, door de gerechtelijke politie. Drie leden zijn aangehouden volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken.


Moeder steekt zichzelf in brand in Kenitra (3 april 2012)

Moeder steekt zichzelf in brand in Kenitra

Een 50-jarige vrouw heeft zichzelf maandag in brand gestoken buiten het politiecommissariaat van Kenitra, waar haar zoon vast werd gehouden.


1 | ... | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | ... | 22