Zoeken

Zestigtal Marokkaanse meiden uit Saoedi-Arabië gerepatrieerd

6 juni 2017 - 19:00 - Marokko

©

Een zestigtal Marokkaanse kuisvrouwen werden met de hulp van de ambassade van Marokko en de Saoedische autoriteiten uit Saoedi-Arabië gerepatrieerd.

Volgens L’Economiste worden veel Marokkaanse vrouwen door hun werkgevers in Saoedi-Arabië misbruikt en mishandeld. Sommigen zijn het slachtoffers van seksuele intimidaties en worden door hun werkgevers verkracht. Wanneer ze geen andere oplossing vinden delen ze hun verhaal in video’s op internet.

In februari had het verhaal van een Marokkaanse meid die door haar werkgeefster uit het raam was gegooid voor veel opschudding gezorgd in Marokko. De ambassade van Marokko had toen contact opgenomen met het ziekenhuis en de politie « om zich te informeren over de toestand » van het slachtoffer en de « omstandigheden van het incident ».

De ambassade waarschuwde toen opnieuw voor de risico’s en gevolgen voor jonge vrouwen die naar het buitenland vertrekken voor werk zonder een door de Marokkaanse autoriteiten goedgekeurd contract. Volgens de ambassade is er een « groeiend aantal bemiddelaars die vrouwen tussen 20 en 30 jaar aanwerven als huishoudelijke hulpen met valse contracten » en « misbruik maken van hun onwetendheid over het arbeidssysteem in Saoedi-Arabië ».

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team