Zoeken

Marokkaans meisje werd door ouders naar Bolivia gestuurd om verblijfsvergunning

26 maart 2014 - 20:38 - Marokko

©

De ouders van het vermist Marokkaanse meisje dat na 7 maanden in Bolivia werd teruggevonden, hebben aan de politie toegegeven dat ze haar naar ginder hadden gestuurd. Zij hoopten dat het kind een verblijfsvergunning zou krijgen alvorens naar Spanje terug te keren.

De ouders, die illegaal in Spanje wonen, lieten het meisje naar Bolivia vertrekken, zodat ze ginder papieren zou krijgen. Daarna zou ze naar Spanje terugkeren en haar situatie regulariseren dankzij haar Boliviaanse papieren. Ze gaven schriftelijk toestemming voor haar vertrek, een document dat werd ondertekend in het bijzijn van Grover Morales en een notaris.

Nog steeds volgens de ouders kon het meisje niet terug naar Spanje keren met haar Marokkaanse papieren. Door langer in Bolivia te blijven, hoopten ze dat ze identiteitsdocumenten zou krijgen.

Grover Morales, bij wie het meisje in het Amazonewoud werd teruggevonden, blijft volhouden dat hij zich had bekeerd tot de Islam en de toestemming van de ouders had gekregen om met hun 9-jarig dochter te trouwen.

Onderzoekers sluiten geen één van de versies uit. Maar doordat Morales in Spanje al zijn spullen had verkocht en bankrekeningen had gesloten, en alleen een enkel-reis had gekocht voor Bolivia, maakt de verkoop van het meisje extra geloofwaardig.

Grover Morales wordt in Bolivia vervolgd voor mensenhandel, samenzwering en seksueel misbruik van een minderjarig kind. In Spanje, waar op zijn uitlevering wordt gewacht, is hij voor dezelfde feiten aangeklaagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team