Zoeken

12-jarige Marokkaan beklimt Turkije’s hoogste berg

25 augustus 2023 - 21:00 - Sport

©

Een indrukwekkende prestatie door de jonge Marokkaanse Youssef Tazi: op slechts 12-jarige leeftijd heeft hij de Ararat, de hoogste berg van Turkije met een hoogte van 5165 meter, beklommen.

Na een vijfdaagse tocht vanuit de Turkse stad Doğubayazıt heeft Youssef de top van de Ararat bereikt, gelegen op de grens van Turkije en Armenië. Hiermee is hij de eerste Marokkaanse tiener die een berg van boven de 5000 meter beklimt. Zijn vader en reisgenoot, Omar Tazi, sprak vol trots over de uitzonderlijke prestatie van zijn zoon, benadrukkend hoe Youssef ondanks de kou en het zuurstoftekort zijn grenzen verlegde.

Lees ook: Man met geamputeerde benen beklimt Toubkal én Everest

De voorbereiding op deze indrukwekkende klim was intens. Meer dan een jaar trainden vader en zoon zowel fysiek als mentaal. Ze beklommen verschillende hoge bergen in Marokko, sommigen zelfs boven de 4000 meter. Omar Tazi benadrukte in een verklaring aan persagentschap MAP dat voor deze bijzondere expeditie grondige voorbereiding essentieel was, inclusief regelmatige medische controles, een specifiek dieet, en voortdurende hoogtetraining.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team