Zoeken

Top Maghreb Unie is formaliteit volgens Benkirane

29 juli 2012 - 14:28 - Marokko

©

Abdelilah Benkirane verklaarde donderdag dat de volgende top van de Arabische Maghreb Unie een gewone formaliteit zou zijn, zolang de grens met Algerije gesloten blijft.

In een interview met Attajdid, orgaan van de PJD, stelt het regeringshoofd dat "de voorwaarden voor een top niet zijn ingevuld, en dit zolang de grenzen tussen Marokko en Algerije niet worden heropend"

"Ons beleid ten aanzien van onze Algerijnse broers is gebaseerd op de geschiedenis, de twee volkeren zijn verbonden door liefde en broederschap. Helaas heeft het Algerijns bestuur een andere mening", aldus Benkirane

Om deze reden zal de volgende top, gepland in Tunesië in oktober dit jaar, "puur voor de vorm" zijn volgens Benkirane.

De Maghreb-landen proberen sinds het begin van het jaar, onder Tunesisch impuls, de Arabische Maghreb-Unie, dat werd opgericht op 17 februari 1989 in Marrakech, opnieuw leven in te blazen.

De Unie omvat Marokko, Algerije, Libië, Mauritanië en Tunesië en was bedoeld om de ​economische en politieke samenwerking te vergemakkelijken tussen de Maghreblanden. De organisatie ligt al bijna 20 jaar plat door de geschillen tussen Marokko en Algerije.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team