Zoeken

Kunstschaatster Karen Ghebbari wil Marokko vertegenwoordigen

8 maart 2016 - 21:45 - Sport

©

Karen Ghebbari, 15-jarige Frans-Marokkaanse kunstschaatster, wil in de toekomst Marokko op internationale competities vertegenwoordigen.

De jonge schaatster vertelde in een interview met Morocco World News dat ze op haar vierde begon te schaatsen. Jaren later ontdekte ze dat Marokko nooit op kunstschaatscompetities werd vertegenwoordigd en besloot daar verandering in te brengen.

"Kunstschaatsen is een van de meest bekeken sporten ter wereld. De Marokkaanse vlag is echter niet aanwezig in deze sport. Het is de reden waarom ik vorig jaar met veel trots deelnam aan de Junior Grand Prix van Kunstschaatsen in Lorgnon, in Spanje, onder mijn geliefde Marokkaanse vlag", aldus de jonge Karen.

Toen haar Franse moeder haar vroeg om voor Frankrijk uit te komen, weigerde Karen. "Ook al ben ik in Frankrijk geboren, toch wil ik voor mijn Marokkaanse roots opkomen. Mijn zus en ik hebben ervoor gekozen onder de Marokkaanse vlag te schaatsen, ondanks dat mijn moeder wenste dat we Frankrijk zouden vertegenwoordigen."

Karen Ghebbari won in 2011 de wereldkampioenschappen kunstschaatsen en de internationale competitie voor kunstschaatsen Rooster Cup. In 2014 won ze de Champions League Rhône-Alpes en het Marokkaans kampioenschap kunstschaatsen voor beginners.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team