Zoeken

Kopers woedend over stilstand vastgoedproject Temara

27 december 2023 - 14:00 - Marokko

©

In Temara kampt het vastgoedproject "Résidence Al Madina", met aanzienlijke vertragingen, tot grote frustratie van de kopers.

Het project, dat oorspronkelijk gepland stond voor oplevering in juni 2023, wordt gehinderd door financiële problemen van de ontwikkelaar. Deze vertraging veroorzaakt groeiende ongerustheid onder de kopers, met name door het gebrek aan communicatie tussen hen en het verantwoordelijk bedrijf. Veel kopers hebben leningen aangegaan om de aankoop van hun woning of commercieel pand te financieren.

Lees ook: Marokkaanse justitie doet vastgoedschandaal herleven

Als reactie op deze situatie hebben de slachtoffers een vereniging opgericht met als doel om collectief en binnen een wettelijk kader de rechten van de gedupeerden te verdedigen en in dialoog te gaan met de ontwikkelaar en bouwer om oplossingen te vinden. Dit initiatief streeft ernaar de rechten van de begunstigden te waarborgen en interactie met de verantwoordelijke maatschappij mogelijk te maken, terwijl ook wordt getracht toekomstige geschillen te voorkomen.

Lees ook: Grote vangst in de wereld van vastgoedfraude in Casablanca

Het doel van deze actie is ook om de vastgoedmaatschappij ertoe te bewegen de woning en handelszaken aan de eigenaren op te leveren, aldus Khaled Ait Oufqir, voorzitter van de vereniging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team