Zoeken

Imran Louza klopt opnieuw aan bij Marokkaans elftal

5 april 2024 - 12:00 - Sport

©

Imran Louza, die in januari van Watford naar FC Lorient verhuisde, wil na maandenlange afwezigheid terugkeren naar het Marokkaans elftal. De middenvelder droomt ervan om met Marokko deel te nemen aan de Afrika Cup 2025 en het WK 2026.

Louza miste het WK in Qatar 2022 en de Afrika Cup in Ivoorkust. Hij debuteerde in 2020 voor Marokko onder Vahid Halilhodzic en speelde in totaal 14 interlands, waarin hij twee keer scoorde. "Het was een speciale start", vertelde Louza in een interview met Hespress. "Ik was vastberaden om mezelf te bewijzen en ervaring op te doen."

Lees ook: Imran Louza haalt uit naar voormalig coach Vahid Halilhodžić

De speler blikt terug op zijn deelname aan de Afrika Cup 2021, waar Marokko in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Egypte. "Het was een leerzame ervaring", zegt hij. "Natuurlijk wilden we de beker winnen, maar helaas eindigde ons avontuur te vroeg."

Louza is vastberaden om deel te nemen aan het WK 2026. "Ik ga er alles aan doen om erbij te zijn", aldus de middenvelder. "Ik weet dat het niet gemakkelijk zal zijn, maar ik ben erop gebrand om mezelf te bewijzen."

Over bondscoach Walid Regragui en de toekomst van de Atlas Leeuwen is Louza optimistisch. "Het team heeft tijd nodig om te wennen aan de nieuwe coach en de nieuwe spelers", zegt hij. "Met de komst van nieuw talent kan het team alleen maar beter worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat we klaar zullen zijn voor de Afrika Cup 2025 in eigen land."

Lees ook: Imran Louza blij om voor Marokko te spelen (video)

Imran Louza is vastberaden om zijn carrière bij de nationale ploeg nieuw leven in te blazen. "Ik heb er enorm veel zin in om weer met de selectie te spelen", zegt hij. "Het is aan mij om te presteren wanneer de tijd rijp is."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team