Zoeken

Groepsimmuniteit in Marokko voor Ramadan 2021

2 februari 2021 - 20:20 - Marokko

©

Nu een deel van de vaccins in Marokko zijn gearriveerd, streeft het land ernaar om voor de Ramadan van 2021 een collectieve immuniteit te bereiken. Een nationale strategie moet daarvoor zorgen en het zou al voor april haalbaar zijn, meldt Moulay Mustapha Ennaji, viroloog aan de Hassan II Universiteit in Casablanca.

Een paar dagen nadat Koning Mohammed VI het startsein heeft gegeven komen eerst de prioriteitsgroepen aan bod voor het vaccin tegen het coronavirus, meldt website Hespress. Volgens Ennaji zijn Marokkanen bereidwillig om mee te doen met het vaccinatieprogramma.

De Marokkaanse viroloog zegt dat Marokkaanse burgers vertrouwen hebben in de groepsimmuniteit. De angst voor het vaccin zou volgens hem verdwenen zijn. "Marokkanen realiseren zich dat voor een algemene veiligheid en gezondheid voor allen, de bladzijde van het coronavirus omgeslagen moet worden. De enige oplossing op dit moment is vaccineren. Burgers zijn actief betrokken bij het succes van het vaccinatieprogramma," aldus Ennaji.

Volgens de hoogleraar is het dus goed mogelijk dat voor 15 april een groepsimmuniteit is gecreëerd in het koninkrijk. "Marokko heeft 65 miljoen doses van het vaccin besteld. En andere leveranciers worden bekeken, zoals Sputnik, Pfizer en Johnson & Johnson," zegt Ennaji.

Vooralsnog begint Marokko met het vaccineren van prioriteitsgroepen, kwetsbare groepen en volwassenen boven de 44 jaar. Daarna zullen andere groepen aan de beurt komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team