Zoeken

10 jaar cel voor Franse politieagent die Marokkaanse verkrachtte

4 november 2014 - 18:29 - Wereld

©

Een voormalige politieagent uit Versailles in Frankrijk, werd tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de verkrachting van een Spaanse vrouw van Marokkaanse afkomst.

In mei 2012 was de 44-jarige vrouw in bewaring gesteld op het politiebureau van het Franse Mantes-la-Jolie. De agent profiteerde van het feit dat de vrouw dronken was om onbeschermde seks met haar te hebben.

De agent vertelde voor de rechtbank dat het een "seksuele misverstand" was en dat het slachtoffer zich niet had verzet. Hij is er zelfs van overtuigd dat ze hem wilde verlijden door haar hand op haar borst te leggen. Hij beschuldigt de Marokkaanse vrouw ervan zich "als slachtoffer op te stellen" zodat haar echtgenoot haar niet zou verlaten.

Het Openbaar ministerie oordeelde echter dat een vrouw die wordt vastgehouden op een politiebureau en bovendien dronken is, nooit gewillig zou hebben kunnen handelen. De verdachte werd als een egocentrische en seksueel geobsedeerde man beschreven.

De rechter volgde het openbaar ministerie en veroordeelde de voormalige agent tot een gevangenisstraf van 10 jaar. Of de zaak in beroep gaat werd nog niet besloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team