Zoeken

Fiat onthult in Marokko gemaakte Topolino

7 juli 2023 - 13:00 - Wereld

©

Fiat presenteerde dinsdag in Turijn zijn Topolino, een 100% elektrisch brommobiel, gemaakt in Marokko, net als de Citroën Ami.

Het voertuig is toegankelijk voor bestuurders vanaf 14 jaar die een AM-rijbewijs bezitten. De Fiat Topolino maakt deel uit van de familie van 100% elektrische brommobielen van de Stellantis-groep, die ook de Citroën Ami en de Opel Rocks-e omvat. Het voertuig zal begin 2024 worden gecommercialiseerd in sedan en cabriolet versies, meldt L’argus.

Lees ook: Fiat Topolino, het kleine zusje van de Ami, in Marokko geproduceerd

De Topolino onderscheidt zich door zijn retro-stijl en is 12 cm langer dan de Franse en Duitse modellen. Het voertuigje is 2,53 m lang, 1,40 m breed en 1,53 m hoog, en kan een wettelijke snelheid van 45 km/u bereiken dankzij zijn elektrische motor van 6 kW. De Italiaanse auto is uitgerust met een 5,5 kWh batterij, die in 4 uur kan worden opgeladen aan een huishoudelijk stopcontact.

De Fiat Topolino is aan de voorkant geïnspireerd op de originele Fiat 500, waarvan het met name de ronde koplampen en dagrijverlichting heeft geërfd. Aan de achterkant lijkt hij op de nieuwe generatie Fiat 500 met meer gestroomlijnde verticale achterlichten en een ouderwetse bagagedrager.

Het voertuigje heeft een eenvoudige maar elegante interieur, met crèmekleurige zit- en rugkussens, een digitale teller en een gestreepte stoffen opbergdoos. Het is uitgerust met een USB-ventilator, een Bluetooth-luidspreker, een thermosfles en twee stoelhoezen die veranderen in strandhanddoeken.

Lees ook: Marokkaanse Citroën "My Ami Buggy" in enkele uren uitverkocht

De prijs van de Topolino wordt in oktober bekendgemaakt. De sedanversie zou minder dan 10.000 euro moeten kosten, maar in ieder geval meer dan de Citroën Ami (7990 euro). De cabrioletversie zal waarschijnlijk ook de 10.490 euro van de Ami Buggy overschrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team