Zoeken

Europa financiert zinloze onderwijsprojecten in Marokko

24 januari 2013 - 12:53 - Economie

©

Het Marokkaanse noodprogramma voor onderwijs is een catastrofe. Toch bleef de Europese Unie het financieren tot december 2012, zegt Anne Nicolay, verantwoordelijke bij EuropeAid.

Anne Nicolay bezit het bewijs dat de EU-organisatie DevCo/EuropeAid, belast met onderwijs, gezondheidszorg, onderzoek en cultuur, het noodprogramma voor onderwijs in Marokko als succesvol beschouwt.

Het programma zou echter een fiasco zijn. Mohamed El Ouafa, Minister van Onderwijs, gaf in juni alarmerende cijfers te kennen. Het programma, dat 33 miljard dirham aan Marokko heeft gekost sinds 2009, is volgens zijn afdeling een totale mislukking.

Het programma was in 2008 gestart door de voormalige minister van Onderwijs Ahmed Akhchichine. Zijn beheer van het ministerie werd gekenmerkt door overschrijdingen en zorgde voor veel ophef in Marokko.

Een ambtenaar van het ministerie van Onderwijs vertelde dit aan onze Franse versie Bladi.net. Volgens hem is door dit noodprogramma, een hele generatie Marokkanen het slachtoffers geworden van een eigenbelang-politiek.

Hoe kan Marokko de onderwijssector verbeteren?

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team