Zoeken

Italië: nieuwe elementen in onderzoek naar in snijmachine omgekomen Marokkaanse

7 februari 2022 - 17:40 - Wereld

©

De Italiaanse justitie spreekt zich uit over de dood van Laila El Harim, een 41-jarige Marokkaanse arbeidster die dood werd aangetroffen vastgeklemd in een machine in Camposanto, een gemeente in de provincie Modena. Twee verdachten zijn aangeklaagd voor doodslag.

Op basis van een voorlopig onderzoek dat vorige maand door de bevoegde openbare aanklager, Maria Angela Sighicelli, is ingesteld, zijn twee verdachten van doodslag beschuldigd, zo meldt de Italiaanse pers. Het gaat om de 86-jarige Fiano Setti, oprichter en wettelijk vertegenwoordiger van het bedrijf Bombonette, en de 31-jarige Jacopo Setti, die als bewaker voor het bedrijf werkt.

Lees ook: Marokkaanse vrouw dood aangetroffen in snijmachine in Italië

Het openbaar ministerie heeft een aanklacht tegen hen ingediend. Zij worden ervan beschuldigd de voorschriften ter voorkoming van ongevallen te hebben overtreden door het slachtoffer niet "op te leiden" in het gebruik van deze gevaarlijke machine, hetgeen tot de dood van de Marokkaanse vrouw heeft geleid. Zij hebben ook geen rekening gehouden met het gevaar dat werknemers bij het gebruik van snijmachines in contact komen met bewegende delen. Het bedrijf Bombonette, dat ook van doodslag wordt beschuldigd, is in onderzoek.

Het lichaam van Laila El Harim, een 41-jarige Marokkaanse vrouw die al meer dan 20 jaar in Bastiglia woonde en moeder was van een 4-jarig meisje, raakte gekneld in een snijmachine en overleed ter plaatse. Zij was net begonnen met een baan in het bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van verpakkingsmateriaal.

Lees ook: Dakloze Marokkaanse vrouwen dood aangetroffen in Italië

De Italiaanse arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld om de precieze omstandigheden van het incident vast te stellen. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de door Laila El Harim gebruikte snijmachine was uitgerust met een dubbel mechanisch besturingsblok, dat helaas alleen met de hand en niet automatisch kon worden geactiveerd, zo meldt Today.it.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team