Zoeken

Deelname Koning Mohammed VI aan Arabische top in Algiers ontkend

16 september 2022 - 11:00 - Marokko

©

De informatie volgens dewelke Koning Mohammed VI zal deelnemen aan de volgende topbijeenkomst van de Arabische Liga op 1 en 2 november in Algiers, blijkt onjuist te zijn.

Volgens goed ingelichte bronnen zijn "in opdracht van de hoogste Marokkaanse autoriteiten contacten gelegd met verschillende Golflanden (Saoedi-Arabië, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Bahrein) om hen te informeren dat Koning Mohammed VI persoonlijk zal deelnemen aan de 31ᵉ top van de Arabische Liga" die op 1 en 2 november in Algiers zal plaatsvinden, berichtte het pan-Afrikaanse tijdschrift Jeune Afrique.

Lees ook: Koning Mohammed VI in Algerije verwacht

Deze informatie zou volgens de Marokkaanse journalist Mohamed Ouamoussi onjuist zijn. Hij staat dicht bij de besluitvormingskringen. "Een hoge Marokkaanse officiële bron ontkent wat door Jeune Afrique werd gepubliceerd", schreef hij in een tweet. Hij citeerde dezelfde bron en zei dat "er nog niets is besloten met betrekking tot de deelname van Marokko aan de Arabische top".

Lees ook: Marokko uitgenodigd op top Arabische-Liga in Algiers?

Elk nieuws over de deelname van Koning Mohammed VI aan de Arabische top in Algiers "dat toegeschreven wordt aan de door de bronnen aangehaalde bronnen, is niet geloofwaardig, ongeacht de uitgever", benadrukte hij in een andere tweet. Volgens Mohamed Ouamoussi kunnen alleen officiële Algerijnse bronnen, vertegenwoordigd door het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en het Marokkaanse koningshuis, dergelijke informatie verstrekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team