Zoeken

Casablanca in top 50 meest gastvrije steden ter wereld

18 december 2019 - 14:20 - Marokko

©

Casablanca is dit jaar de 49e meest gastvrije stad ter wereld. Het is de grootste een meest bevolkte stad van Marokko met ruim 3,3 miljoen inwoners.

De Amerikaanse vakantiewebsite "Big 7 Travel" publiceerde een ranglijst van de vijftig meest gastvrije steden tere wereld. Het is de eerste keer dat de Marokkaanse metropool in de lijst staat.

"In deze grote stad is het gemakkelijk om te verdwalen, maar de lokale bevolking zal je rondleiden (verwacht niet om gemakkelijk een echte gids te vinden). Casablanca heeft het geheim van een goede sfeer, maar kijk uit voor dieven.", schrijft de website over de Marokkaanse stad.

Voor de ranking werd rekening gehouden met de beoordelingen van bezoekers van de website die reeds Marokko bezochten. Enkele van de criteria zijn de moeilijkheid om door de straten te lopen, de bereidheid om vreemden te helpen en het gemak om nieuwe vrienden te maken.

Vancouver in Canada voert de ranking aan, gevolgd door Kuala Lumpur in Maleisië, Brugge in België, Taipei in Taiwan en Hamburg in Duitsland. Casablanca is de grootste stad van Marokko en van de Maghreb en de achtste grootste Arabische stad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team