Zoeken

Bergtoerisme, een onaangeboord potentieel in Marokko

4 april 2023 - 13:30 - Marokko

©

Bergtoerisme in Marokko is een sector met een groot onbenut potentieel, aldus minister Nadia Fettah Alaoui van Toerisme, Ambachten, Luchtvervoer en Sociale Economie.

Het bergtoerisme biedt een strategische kans voor de duurzame ontwikkeling van de berggebieden, zei minister Fettah Alaoui tijdens een bijeenkomst met de actoren van de toeristische sector in Oukaimeden. Ze gaf daarbij aan dat de sector tot 500.000 toeristen per jaar kan aantrekken, waarvan 80% uit eigen land. Marokko heeft verschillende bergbestemmingen die bekend staan om hun natuurlijke schoonheid en culturele diversiteit, zoals de Atlas, de Rif of het Toubkal massief.

Lees ook: Marokko wil toonaangevende toeristische bestemming worden

Om de aantrekkingskracht te vergroten en het potentieel te benutten van de gebieden waar bijna 20% van de Marokkaanse bevolking woont en die meer dan 40% van het nationale grondgebied beslaan, heeft de minister de oprichting aangekondigd van het label "Bergen". Daarmee kunnen de toeristische producten en diensten van de berggebieden onder de aandacht gebracht worden. Er wordt eveneens een specifiek investeringsfonds opgericht, voor bergtoerisme om structurerende en innovatieve projecten op dit gebied te ondersteunen. Het fonds krijgt een budget van 200 miljoen dirham, voegt ze eraan toe.

Er wordt ook werk gemaakt van een juridisch en fiscaal kader voor het bergtoerisme en de administratieve procedures worden vereenvoudigd om privé-investeringen in de sector aan te trekken. Daarnaast komen er gerichte communicatiecampagnes, sensibiliserings- en opleidingsacties voor professionals en voor de lokale bevolking en er zal worden deelgenomen aan beurzen en gespecialiseerde evenementen om het bergtoerisme te promoten.

Lees ook: Marokko heeft één van de mooiste dorpen ter wereld

De minister wil ook de nodige infrastructuur en een instrumentarium ontwikkelen voor de ontvangst van bergtoeristen (wegen, paden, skiliften, accommodatie en andere) om het toeristische aanbod in de bergen te diversifiëren en activiteiten voor te stellen die aangepast zijn aan de seizoenen en het profiel van de klanten (wandelen, skiën, mountainbiken, raften, accrobranche, enz.). Nadia Fettah Alaoui riep op tot de mobilisatie van alle belanghebbenden om van het bergtoerisme een hefboom voor lokale en regionale ontwikkeling te maken en welvaart en banen te creëren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team